Psihoterapeut Mircela Roșoiu

 Psiholog clinician, psihoterapeut

mircela_rosoiu@yahoo.com

0722402114

www.emotiicolorate.ro

Despre mine

Am o experienta de 8 ani si 8 luni in psihologie clinica, activitatea mea constand din evaluari  psihodiagnostice si interventii psihologice  la copii si adolescenti  cu  tulburari emotionale si  comportamentale(anxietate,  atacuri de panica, stres posttraumatic, depresie, opozitionism, ADHD),terapie de familie si consiliere parentala.

Din 2012 activez si in practica privata la Cabinetul Individual de Psihologie Rosoiu Mircela, acreditat de catre Colegiul psihologilor din Romania.

Modul meu de a lucra combina tehnicile specifice psihologiei clinice cu cele ale psihoterapiei prin Analiza Tranzactionala, principiile si metodele terapiilor sistemice, terapiei narative si ale artterapiei.

Apreciez Analiza Tranzactionala dezvoltata de catre Eric Berne  pentru flexibilitatea ei ca teorie a personalitatii  si pentru claritatea, concizia si eficienta ei ca metoda  psihoterapeutica, de la tranzactii si stroke-uri  pana la scenariul de viata si analiza jocurilor.

Consider ca, intr-adevar,”toti oamenii sunt OK” si ca toate cele trei stari ale Eu-lui, de Parinte, de Adult si de Copil pot fi folosite in mod CREATIV  in dezvoltarea  sau terapia personala.

Mai mult, accesarea Starii de Copil liber ne conduce la utilizarea „rezervorului creativitatii noastre” ca sursa  pentru gasirea de solutii in rezolvarea de probleme , exersarea intuitiei si redescoperirea continua a potentialului de care dispunem.

Organizez workshopu-ri destinate  copiilor si adolescentilor pe teme de interes specifice varstei, cum ar fi, „Calitati personale si tehnici de comunicare”, „Stimularea initiativei”, „Leadership la adolescenti”, „Roluri in echipa”,”Conflict si negociere”, „Tehnici eficiente de invatare rapida”, cat si tuturor persoanelor preocupate de autocunoastere  si dezvoltare personala prin  combinarea tehnicilor psihologice cu cele specilfice artelor, in special celor vizuale (desen, pictura, colaj,modelaj).

 

 

STUDII

1990-1995 Facultatea de Sociologie,Psihologie si Pedagogie , Universitatea Bucuresti, Licenta in Psihologie.

2003-2007 SRAT – formare in psihoterapie prin Analiza Tranzactionala, psihoterapeut.

Noi  2005 – aprilie 2006  ACTF Iasi  Asociatia de Consiliere si Terapie  familiei –curs de formare „Terapie sistemica – cuplu, copil, familie”.

2010-2012 Asociatia Romana de terapii expresive – Elemente de baza ale Art-terapiei Phronetica  (Austria)– sub supervizare.

EXPERIENTA

2006-Prezent –  psiholog clinician specialist la Cabinet medical individual „Dr.Suiu Mihai”

1995-1999 – psiholog Resurse Umane  (selectie si evaluare de personal, evaluare profesionala)

 

CURSURI,WORKSHOP-URI

2005-2006 Ardis Consulting Centrul de formare Adres (Franta)

  • „Relatia adult – copil „– cum putem creea o relatie cat mai armonioasa.
  • Depasirea separarilor – „Viata prin renastere”.
  • Relatia de cuplu – „A trai azi in cuplu”.

2006 –Centrul medical Psiho Zimed Consult  Curs Testul  Szondi- aplicare,scorare si interpretare.

2008-Asociatia Romana de Psihodiagnoza Proiectiva-  „Evaluarea clinica a copilului cu ajutorul Fabulelor  Duss si al Testelor de Aperceptie Tematica pentru copii”.

2009-PSIHO BLUE -„Imaginea corporala,stima de sine si compatibilitatea partenerilor”.

2009,2010,2011-ARAT-Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala-participari, supervizari in psihoterapie

2010,participant SRAT-Societatea Romana de Analiza Tranzactionala „Constelatii de familie”-formator in SRAT-Germania.

2010- ACTF  Iasi ”Tehnici de Consiliere a copilului”.

2011-Training in Somatic Archaeology – tehnici corporale de terapie-Ruby Gibson-USA.

2011 – ACTF Iasi  – „Tehnici de abordare clinica acopilulu cu dificultati comportamentale”.